sábado, 4 de abril de 2009

LA BATALLA PERDiDA del TEATRO en el SiSTEMA EDUCATiVO







Però on esteu, teatreros, que no us sent ni us veig?
És que he perdut la poqueta capacitat de mobilització que teníem?


Ja està bé de parlar de les nostres obretes i de com és de bo el teatre per a l'alumnat. Això ja ho sabem!

El curs passat li va tocar el torn a les optatives d'ESO i ens van llevar algunes horetes, recordeu? Ja en aquest curs només tenim 2 hores de Dramatització-teatre a 3r d'ESO.

On estàvem tots?
I les nostres cartes als diaris, les nostres "creatives"mobilitzacions i protestes?

Ara li toca la puntilla a allò tan poquet que alguns (privilegiats) teníem.

Heu vist l'Esborrany ORDRE OPTATiVES de Batxillerat?

Doncs és tot un poema veure com una optativa del Batxillerat Artístic, modalitat "b", (Batxillerat de Música, Dansa i Arts Escèniques) que es diu enguany "ARTS ESCÈNiQUES" passa a dir-seen 2n curs..."ESCENOGRAFiA". L'adscripció d'aquesta optativa amb nova proposta de nomenclatura és per als Departaments de DIBUIX, Castellà i Valencià.



Ni es planteja que la puguen donar professorat de l'àmbit lingüístic, almenys.


És hora de que aquells que teniu contactes amb sindicats els feu arribar alguna nota expressant la vostra sorpresa en llegir que hi haurà una modalitat del Batxillerat Artístic que, si s'aprova la nova optativitat per al batxillerat, NO COMPTARÀ AMB CAP ASSiGNATURA ON ES FAÇA TEATRE al 2n curs d'eixe batxillerat. Tot estarà relacionat amb la pintura, dibuix i, el més proper al teatre serà... ESCENOGRAFiA...

Serà una errata o oblit dels psicopedagogs, dels tècnics eduactius que han repartit el pastís de les optatives?

Ostres, d'errades com aquesta està el sistema educatiu plagat


Jo ho veig tot molt tancat i l'adscripció al Departament de Dibuix fa pensar en que és voluntari i no un despiste, això del canvi de nom. Aquest canvi comportarà un canvi de curriculum, clar.





Sabeu que mai, al sistema educatiu, s'ha valorat el teatre en les mateixes condicions que el DIBUIX o LA MÚSICA. Un pintor o escultor és un artista. Un músic també. Tenen la seua representació acadèmica als coles i instituts... PERÒ I UN ACTOR? i EL TEATRE?

"Això no és art, xé... això és una xorrada per a matar el temps. Això és una merda".

Ho demostren els plans acadèmics i la nova proposta d'optativitat.

Els qui podien, no han sabut o no han tingut voluntat d'estratègia político-educativa i ahí estem, al merder de les extraescolars, en la cúa de l'optativitat, sense cap pes ni cap importància en la concepció d'Art als currículum.

Representen la Justícia, a voltes, amb els ulls envenats, com indicant que no mirarà qui som per a ser jutjats. Té a les mans una balança on pesarà una i altra cosa. No hi ha dubte. En la "Iustitia" dels que organitzen el cotarro d'assignatures, modalitats, optatives i distribueixen hores per ací i per allà, el plat més valorat dins les Arts és el Dibuix, després la Música, per últim el Teatre i la Dansa... ni es considera...


ARA CAL QUE ELS "TEATREROS" i SiMPATiTZANTS DE TOTES LES ASSiGNATURES PROVEM A FER UN EXERCiCi MOLT FÀCiL D'EXPRESSiÓ CORPORAL:

MOURE EL CUUUUL !!!!

Que no eixirà disparat el disc del Discóbolo, ara que el tenim a Alacant, i caurà sobre la taula de negociació amb un grafitti que pose en mig:


?



No hay comentarios:

Publicar un comentario

TEATRO DE PROFES....JUNIO 2017

Este curso he estado en el nocturno y en el nocturno (sólo bachillerato) no hay teatro. NO tenemos la modalidad de Artes o como la llamen ...